Geef de moed niet op!

Geef de moed niet op!

Iedereen heeft dagen dat het even wat minder gaat. Weinig fut, niet helemaal lekker, te druk, te moe of gewoon even niet zo’n zin. En dat is ook helemaal geen probleem. Dit hebben we allemaal wel eens. De boog kan immers niet altijd gespannen staan. Een probleem wordt het pas, wanneer je de moed opgeeft. 

Het kan niet altijd goed gaan. En dat hoeft ook helemaal niet. Maar belangrijk is wel dat je telkens de draad weer oppakt en doorgaat op de juiste manier. Het verschil tussen mensen die hun doelen bereiken, en mensen die dat niet doen, is dat mensen die wel bereiken wat ze willen, nooit de moed opgeven. Ze blijven het proberen. Zelfs als zij door moeilijke tijden gaan en het even niet meer zien zitten, geven zij de moed niet op. 

We hebben allemaal onze valkuilen. Momenten waarbij we ons even niet meer aan de afspraken met onszelf houden. Voor de één is dit bijvoorbeeld na een zware of drukke dag op het werk. Wanneer iemand geestelijk of lichamelijk vermoeid is, kan hij eerder in zijn valkuilen stappen. Voor de ander zijn dit momenten waarbij ze alleen zijn. Bij verveling kan iemand ook de mist ingaan. Of juist met anderen erbij. Op feestjes of op verjaardagen kan iemand makkelijker toegeven aan verleidingen. Kortom: iedereen heeft zo zijn zwakke momenten. 

Wees je bewust van deze momenten en probeer om ze de baas te worden. Omdat iedereen zijn eigen valkuilen heeft, zal iedereen voor zichzelf een plan moeten bedenken. Schrijf je plan op! Als je ’s avonds, na een lange dag, de behoefte hebt om een zak chips te eten. Dan kan je voortaan ipv chips, gezondere producten in huis halen. Wat er niet is, kan je ook niet opeten! Of ga bijvoorbeeld eerst ontspanningsoefeningen doen als je een stressvolle dag achter de rug hebt. Door iets te ondernemen, kunnen je gedachten worden afgeleid van de andere (verkeerde) dingen. Nogmaals, dit is voor iedereen anders. Vind de beste manier die voor jou werkt!

En stap je nog steeds af en toe in je valkuil? Geen paniek! Klim er weer uit en probeer om je de volgende keer wél aan je plan te houden. Geef niet op en begin gewoon weer opnieuw!