beginnen is de eerste stap

Elk moment is een goed moment om (opnieuw) te beginnen. 

Wat is het meest waardevolle bezit dat je hebt? Ik heb het niet over dure spullen, je kinderen of je partner. Ik bedoel hiermee je lichaam. Je hebt er maar één. En je lichaam gaat je hele leven mee. Logisch is het dus, dat je goed voor je lichaam moet zorgen.

Als je beter voor je lichaam wil zorgen, is elk moment een goed moment om hiermee te beginnen. Uitstellen tot morgen, na het weekend, na de vakantie of tot 1 januari heeft vaak niet zoveel zin. Van uitstel komt namelijk vaak afstel.

Probeer om klein te beginnen! Het maakt niet zo veel uit wat je precies verandert. Dit kan van alles zijn en is voor iedereen anders. Elke kleine aanpassing is er één. En meerdere kleine aanpassingen samen, vormen vanzelf een goede basis voor een gezonde leefstijl. Start bijvoorbeeld met minimaal één keer per week sporten. Of kook in ieder geval drie verse maaltijden per week. Wil je overdag meer energie? Ga dan misschien wat eerder naar je bed en kijk ’s avonds niet zo lang meer naar de televisie. En probeer om elke dag tenminste twee stuks fruit te eten.

Lukt het je niet meteen? Dan is dat niet erg. Pak gewoon de draad weer op en begin opnieuw. Juist als het eventjes niet lukt, moet je het blijven proberen! Elke dag weer. En als het moeilijk begint te worden, is het belangrijk dat je doorzet. Je bereikt meer wanneer je doorzet en je vergroot hiermee ook nog eens je zelfvertrouwen. En dat je je in het begin wat ongemakkelijk voelt, hoort erbij. Dit is namelijk een teken dat je aan het veranderen bent. Het went vanzelf.

De eerste stap is beginnen. Zet jij vandaag (opnieuw) die eerste stap?