Het kennismakingsgesprek is bedoeld om, zoals de naam al doet vermoeden, elkaar beter te leren kennen. Een zeer belangrijk punt is dat er een klik ontstaat en dat het gevoel goed is voor ons allebei. Het is namelijk belangrijk dat jij je vertrouwd voelt in een gesprek met mij.

 

Wat is precies jouw hulpvraag? Wat wil je graag bereiken en wat verwacht je van mij? Dit zijn vragen die je zelf, van te voren al, zou kunnen invullen. Je kunt tijdens de kennismaking al je vragen stellen. Zo kunnen we samen nagaan of ik iets voor je kan betekenen.

 

Vervolgens zal ik je de vragenlijst medische gegevens (opent als pdf bestand) laten invullen. Wanneer je last hebt van lichamelijke aandoeningen kan het voor je gezondheid beter zijn als je naar een specialist zou gaan die een medisch behandelplan kan opstellen. Ik ben niet opgeleid om mensen met bepaalde aandoeningen te begeleiden. Ben je gezond en zijn er verder geen bijzonderheden? Dan kunnen we een begeleidingstraject starten.

Wanneer we allebei besluiten om een begeleidingstraject te starten, zullen we als eerste wat gegevens uitwisselen. Ook zal ik je een voorbeeld laten zien van een goed ingevuld eetdagboek en je hier wat extra informatie over meegeven. Ik zal je vragen om een dagboek bij te houden voor in ieder geval 4 dagen (2 weekdagen en 2 weekenddagen). Deze informatie heb ik nodig om een goed beeld te krijgen van het huidige voedingspatroon. Tijdens het intakegesprek zal ik je hier, indien nodig, extra vragen over stellen. Na het gesprek zal ik je een aantal vragenlijsten opsturen via de mail. Graag wil ik dat je deze vragenlijsten, samen met het ingevulde eetdagboek, uiterlijk een dag voor het intakegesprek aan mij terugstuurt.

Natuurlijk is het ook mogelijk, om na het gesprek, er later nog op terug te komen. Als je het fijn vindt om er eerst nog even over na te denken of om even met iemand anders erover te praten, dan is dat altijd goed. Het kennismakingsgesprek is een vrijblijvend gesprek. Samen zullen we kijken of een begeleidingstraject mogelijk is en of het kans van slagen heeft. Het is een gratis gesprek om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Je zit dus nergens meteen aan vast.