Mijn naam is Filip Mulder. Geboren op 20 maart 1993 in IJmuiden. Ik ben opgegroeid samen met mijn oudere broer en mijn beide ouders. Mijn ouders zijn best ondernemende types eigenlijk. Ze zijn altijd in voor een leuk gezinsuitje. Voor zover ik mij kan herinneren waren wij altijd onderweg, al van jongs af aan. Na school, in het weekend, tijdens de vakanties. Was het niet naar het strand, dan gingen we wel naar Spaarnwoude. Een voetbal mee en droge kleding (je weet maar nooit). Of we gingen een stuk lopen in de duinen en de bunkers ontdekken. Zaklamp mee natuurlijk. En op de fiets naar Kraantje Lek. Daar lekker ravotten in het zand en klimmen in bomen. En met de vakanties gingen we altijd kamperen (dit doen we nog steeds ieder jaar trouwens). Kanovaren, rots klimmen, abseilen, zelfs bungeejumpen. We hebben het allemaal gedaan. Als ik hieraan terug denk dan begin ik gelijk te glimlachen. Wat een prachtige tijd hebben we gehad (en gelukkig nog steeds).

Mijn interesse voor sport en bewegen heb ik denk ik te danken aan mijn actieve ouders. Zij zijn mijn grote voorbeeld. En een goed voorbeeld doet goed volgen! (dit is een hele goeie eigenlijk, daar kom ik later nog even op terug). Na de middelbare school heb ik eerst de VEVA opleiding gedaan. Dit was een vooropleiding om in het leger te komen. Elke dag sporten, iedere maand op bivak, veel buiten zijn. Deze dingen spraken mij enorm aan. Helaas kon ik niet wennen aan het idee om voor een langere tijd van huis (broer en ouders) te zijn, en dus besloot ik om niet verder te gaan in het leger. Hierna kwam de fitness wereld op mijn pad. Met een maatje van de VEVA opleiding ging ik al regelmatig naar de sportschool om te trainen. Mijn interesse voor fitness en gezondheid begon zo langzaam aan te groeien en ik besloot om een opleiding tot allround fitness instructeur te volgen. Ik kwam stage te lopen bij de meest complete en de meest gezellige sportschool van de hele regio IJmond: Work Out Velsen.

Filip Mulder

Nadat ik mijn diploma had gehaald, boden de eigenaren van de sportschool mij een vast contract aan. Vanaf 1 maart 2015 kwam ik vast in dienst. Vandaag de dag, werk ik nog steeds met veel plezier bij deze bijzondere sportschool. Naast mijn werk ben ik mijzelf gaan verdiepen in het menselijk lichaam en gezonde voeding. Door met veel verschillende mensen te praten, dingen te lezen en op te zoeken, raakte ik steeds meer geïnteresseerd in wat voeding met ons lichaam doet. Ook ben ik zelf gaan experimenteren. Door mijn interesse in fitness, wilde ik ontdekken hoe groot de invloed is van voeding op ons fysiek. Hierdoor leerde ik door zelf te ervaren hoe belangrijk de juiste voeding is en hoe groot de impact is op je lichaam als je voeding niet in de juiste balans is. Voeding bepaald eigenlijk alles. Als je wilt afvallen, wilt aankomen of op een gezond gewicht wilt blijven. Voeding is hierbij de meest bepalende factor.

Omdat ik zelf zo bezig was met gezonde voeding, merkte ik op dat ik bij veel mensen in de sportschool hun interesse wekte. Er werden veel dingen aan mij gevraagd. ‘Wat eet je allemaal?’ en ‘hoe doe je dat dan?’. ‘Waarom eet je dat en waarom eet je andere dingen niet?’ (echt hele leuke gesprekken kwamen hieruit voort). En ik merkte dat sommigen ook mijn ‘voorbeeld’ gingen volgen. Maar omdat ik zelf ook niet alles wist en ik iedereen wel het juiste antwoord wilde geven, begon ik een cursus voedingsleer en leerde o.a. over de spijsvertering en stofwisseling van voedingsstoffen. Ik ontwikkelde steeds meer een eigen visie, mijn persoonlijke kijk op voeding en gezondheid. En deze visie werd versterkt toen ik later begon aan de opleiding tot gewichtsconsulent en voedingsdeskundige.

Gezondheid, voeding en sport zijn mijn passies. Ik heb inmiddels veel kennis opgedaan over gezonde voeding, beweging en leefstijl. Maar ik leer nog steeds iedere dag bij. Vooral voeding is zo’n uitgebreid vakgebied. Er zijn ontzettend veel onderwerpen. En dat maakt het ook zo leuk en interessant. Ik wil nog veel meer leren. En ik wil al mijn kennis delen met zoveel mogelijk mensen. Ik wil mensen inspireren om beter voor zichzelf te zorgen. Ik wil hen laten zien en ervaren hoe het ook anders kan. Hoe het ook beter kan! En ik wil duidelijk maken hoe belangrijk en waardevol een goede gezondheid eigenlijk is. Je hebt maar één lichaam. Wees er daarom zuinig op!